Mand sidder i en sofa og kigger på sin tablet.

MitID integration til erhverv

Når forbrugere skal underskrive dokumenter og aftaler i fremtiden skal dette gøres igennem MitID. For at kontrollere og håndtere kunders persondata bedst muligt, gøres dette ved hjælp af en MitID integration.

Derfor er der nu et behov for, at virksomheder der tidligere benyttede nemID nu skal fremskaffe sig en MitID integration som erstatning.

Med Webto som webudviklings-partner og MitID integrator gør vi dig klar til migreringen til MitID, og skaber en løsning efter dine behov, som virker direkte på din web-baserede løsning.

MitID Signering direkte i din platform

Der findes i skrivende stund to måder at få udført MitID signering:

Du kan benytte dig af en tredjepart – en ekstern virksomhed til at håndtere signeringer på vegne af din hjemmeside og give dem videre til en broker for dig. Via denne metode tilføjer du endnu et bindeled, som først modtager dine kunders informationer og signeringer, for herefter at sende det til en broker, som så håndterer den endelige signering.

Den anden metode er at implementere MitID direkte på din platform uden en ekstra tredjepart. Hos Webto laver vi en integration direkte på din hjemmeside i samarbejde med en broker, som derved sender direkte fra dig igennem brokeren. Via denne metode har du langt større kontrol over løsningen og kan foretage eventuelle ændringer, samt have personlig kontrol over din løsning.

Hvad er en MitID broker?

Har du brug for at få underskrevet fortrolige oplysninger igennem MitID? Så får du brug for en integration på din hjemmeside. Denne integration skal være en sikker og krypteret forbindelse, og den skal håndteres i samarbejde med en certificeret MitID broker.

En MitID broker er en MitID certificeret virksomhed, som er certificeret til at håndtere personline oplysninger og holde forbindelsen imellem din hjemmeside, vores integration og MitID’s database sikker, krypteret og uigennembrydelig.

Da MitID er en privat løsning, der håndterer følsomme persondata, er det besluttet af regeringen og datastyrelsen, at der skal være en broker imellem dine forbrugere, dig og MitID, som sørger for at data opbevares, krypteres og overføres korrekt.

En brokers formål er altså at skabe et sikkert bindeled imellem det offentlige net og MitID.

Er MitID tvungen for virksomheder?

MitID er den løsning, der lige nu indfases til at være den eneste signeringsmulighed i Danmark. Migreringen fra NemID til MitID er i gang, og i den nære fremtid vil al signering skulle ske igennem MitID.

Derfor er MitID et signifikant led i det at fremtidssikre din løsning, så den kan benytte sig af signering mange år ud i fremtden.

Er du klar, når NemID udfases?

Det værste der kan ske, er, at du står tilbage, når NemID lukkes ned. Hvis du ikke er klar, står du tilbage med en lukket løsning, du ikke kan bruge, og en komplet stop af konverteringer på din hjemmeside, inden for alt der kræver signering.

Det kan være den første handel for en ny kunde. En kontrakt eller aftaleform der før blev udført af NemID, eller anden verificering du som virksomhed har lige nu.

Det kan være, at du bruger NemID i dag til at signere dokumenter eller når dine forbrugere logger ind? Her er det vigtigt at være klar til overgangen til MitID. MitID skal fremadrettet være det sted, hvor dine forbrugere skal signere eller logge ind.

Der er stadig behov for både NemID og MitID i starten

Det er ikke et utænkeligt scenarie at have både Nemid og MitID som signeringsmuligheder på din platform indtil den dag, hvor NemID endeligt udfases. Ved at gøre dette tilbyder du dine forbrugere et valg mellem signeringsløsninger, så de har den mest behagelige oplevelse.

Webto har mulighed for at arbejde med både NemID og MitID som signeringsløsninger der kører paralelt på din løsning.

eID og selvbetjeningsløsninger og EU

Det er EU’s ambition, at borgere i EU og EØS landende i fremtiden skal kunne bruge deres e-signatur på tværs af alle landene. Herved skal det være muligt f.eks. at booke en tandlæge i Polen igennem sin e-signatur eller kunne verificere sig på et køb i alle EU/EØS-landene på lige fod. Alle borgere inde i EU-fællesskabet skal altså have en digital identitet som, forhåbentligt, vil gøre det lettere at booke rejser og handle i fremtiden.

Hvis du vil fremtidssikre din forretning, så kan det altså være en fordel at kigge ind i MitID signering for at øge sikkerhed, og sikre din relevans i EU i fremtiden.

Bliv klar til MitID signering med Webto

Hos Webto er vi samarbejdspartnere med Signaturgruppen, en certificeret broker til MitID. Desuden er vi en webudvikler med mange års erfaring. Det betyder, at vi kan skræddersy din løsning for MitID integration, efter dine behov og ønsker, og sørge for, at din løsning er topsikker.

Vi følger dig igennem forløbet som din ekspert og sørger for, at du er klar over, hvad der sker, hvorfor, og at du har indflydelse på den visuelle del.

Vores eksperter deler gratis ud af deres viden.

Få her gode råd, tips og tricks til din markedsføring og online tilstedeværelse fra vores eksperter.

Indtast din e-mailadresse
Tilmeld nyhedsbrev nu.