En hjemmeside er i virkeligheden et yderst komplekst produkt, specielt når hjemmesiden skal køre din forretning.

Behovet for en hjemmeside findes oftest i udstrækning af den forretningsmodel, som man har i sin normale drift. Hjemmesiden skal i de fleste tilfælde afspejle alle de funktioner, som bruges i driften. Lige fra marketing til salg til levering af det produkt man sælger.

Eksempel:
Har du en butik, hvor du både sælger detailvarer samt konfigurerbare varer? Så skal din webshop fungere i samarbejde med din fysiske butik og alle typer af varer du sælger. Webshoppen skal kunne sælge de samme varer, standard eller custom- og beregne prisen på varerne dynamisk, uden det har nogen negativ indflydelse på driften. Kundens valgmuligheder skal være fuldstændig ens, om de handler i butikken eller online.

Det, at tegne og forklare sin drift så andre forstår den og konvertere denne drift til et IT-redskab er utroligt svært. Fordi at driften for din virksomhed oftest indeholder langt flere konfigurerbare elementer end man lige tror.

Organisationer er komplekse i sin natur

Som mennesker opstiller vi vores organisationer og arbejde i et kompliceret netværk af afhængige funktioner og processer – f.eks. kommunikerer vi sammen langt mere og hurtigere end man lige tror og den måde hvorpå vi organiserer vores arbejde, kan være svær at forstå for udefrakommende. Det er faktisk så svært, mener nogle organisationsteoretikere, at udefrakommende aldrig vil opnå den fulde forståelse for, hvordan en organisation egentlig fungerer og den drift der findes i hverdagen.

Det siger sig selv, at det at få et program til at handle i forlængelse af en organisation, kan være udfordrende. Det er her, at en kravspecifikation kommer ind i billedet.

Kravspecifikationen kan være svaret

En kravspecifikation kan være mange ting – oftest er det et dokument med en liste over krav, som kunden definerer til det købte program eller hjemmeside. Dokumentet indeholder så meget detaljeret information om krav og ønsker til hjemmesiden som muligt. Dokumentet gør, at udvikleren bedre forstår, hvordan han skal kode hjemmesiden.

I teorien burde det være kunden selv som udformer en kravspecifikation for produktet. Her skulle kunden indsamle information om deres egen driftsmæssige processer og udpensle det i et dokument.
Der tænker man med det samme; ”det er da let nok! Det er jo min egen organisation – jeg ved da alt omkring min egen organisation”. Men den antagelse kan vise sig at være en fejl, fordi man hurtigt bliver blind over for de driftsmæssige handlinger, som man foretager sig i hverdagen. Selvfølgelig ville det være ideelt, hvis kunden kunne udforme en kravspecifikation, men det er faktisk sjældent tilfældet.

Få specificeret kravene til opgaven

Hvis ikke jeg selv kan lave en kravspecifikation…, hvem kan så?

Webto har siden 2012 udviklet digitale webløsninger og ageret konsulenter til det danske erhvervsliv. Vores team på 15 webeksperter arbejder i dag ud fra kontoret i Slagelse, er et komplet webbureau, som er specialiseret i at udvikle unikke digitale løsninger i TYPO3 og Magento. Vi huser nogle af landets skarpeste eksperter inden for webudvikling og kan tilbyde skræddersyede hjemmesider og webshops. Som et komplet bureau kan vi foruden webudvikling sørge for online markedsføring via en bred vifte af digitale kanaler som sociale medier, google ads, email markedsføring og meget mere. Vores ambition er at være din digitale partner på hele rejsen.

Gennem årene har vi udviklet mere end 600 projekter, fra det simple website, til store komplicerede løsninger. Alle med det samme formål at løfte kundens forretning.

Vælger I derfor os som samarbejdspartner og konsulenter, vælger I et hold af dedikerede eksperter, der vil hjælpe jer med at udvikle jeres digitale løsning. Dette så jeres driftsmæssige behov lettest konverteres om til at IT-redskab, der vil gavne jeres forretning mange år ud i fremtiden.

Vores eksperter deler gratis ud af deres viden.

Få her gode råd, tips og tricks til din markedsføring og online tilstedeværelse fra vores eksperter.

Indtast din e-mailadresse
Tilmeld nyhedsbrev nu.