En del af:
Hvilket webshop system skal du vælge til nethandel?
Når det gælder nethandel er der ualmindelig mange forskellige webshop systemer at vælge imellem. Men den første overvejelse du skal gøre dig er at finde…
Når det gælder nethandel er der ualmindelig mange forskellige webshop systemer at vælge imellem. Men den første overvejelse du skal gøre dig er at finde ud af, om din webshop skal være “hosted” eller om du vil benytte dig af et Open Source system.
Skal jeg vælge et hosted eller et open source webshop system?
Forskellen ligger i, at ved en hosted webshop står en virksomhed bag systemet og forlanger et fast månedligt beløb, for at du kan bruge det til nethandel.
Det betyder også, at koden bag systemet er svær at ændre og ønsker du derfor ændringer, er der ikke den samme fleksibilitet som ved et open source system.
Open source system
Det leder os hen til nogle af fordelene og ulemperne ved en open source webshop. Her kræver det nemlig, at du langt hen af vejen selv står for at holde din shop opdateret.
Det kan du betale dig fra, hvis du benytter en hosted webshop. Det betyder også, at du ejer alt kode selv på hjemmesiden ved en open source webshop, og i sidste ende giver det den største fleksibilitet.
Vi anbefaler derfor kun mindre virksomheder til at bruge en hosted løsning og når virksomheden vokser sig stor nok til at have flere krav til hjemmesiden, så skifte til open source.
Her er 5 gode bud på de bedste webshop systemer til nethandel
Shopify
Shopify er gået hen og blevet en af de mest populære platforme til nethandel. Det er en hosted service og prisen er 29 dollars om måneden for den mest basale webshop.
Brugerfladen er simpel at navigere rundt i, og adminpanelet er nemt og intuitivt. Da det er en hosted løsning, har det selvfølgelig også sine begrænsninger. Det kommer især til udtryk ved checkout siden, der ikke er mulig at ændre.
Deres betalingsmodul er nemt at sætte op, og her betaler man 2,9 procent per betaling plus et mindre gebyr.
Shopify tilbyder også en lang række apps der kan hjælpe dig med at skalere din webshop.
Her kan man bl.a. vælge imellem SEO plugins, Social medie plugins der kan finde frem til hvilke følgere der konvertere til salg og mange flere. Med over 1000 forskellige plugins, kan det dog hurtigt virke uoverskueligt.
Fordele:
- Let at komme igang med
- Overskueligt system
- Fast setup med få valg
- Ideelt til meget små virksomheder
Ulemper:
- Gebyr på hvert salg (ca. 3%)
- Månedligt abonnement (29$ og op)
- Fast hjemmeside design der ikke kan ændres
- Kan ikke tilføje nye funktioner
- Der skal betales for at tilføje services
Bigcommerce
BigCommerce er ligesom Shopify en hosted webshop til nethandel. De hoster tusindevis af webshops og har igennem tiden haft transaktioner for mere end 9 milliarder dollars.
BigCommerce tilbyder en lang række værktøjer der kan hjælpe dig godt på vej mod en succesfuld webshop. De tilbyder 83 forskellige temaer du kan vælge imellem.
Desværre er kun 7 af dem gratis og herefter koster et tema fra 145 dollars til 235 dollars. Set i forhold til Shopify halter de dermed en lille smule bagefter.
BigCommerce tilbyder 4 forskellige pakker, hvor priserne starter fra 30 dollars og opefter. Derudover har de ingen transaktions gebyrer! Det gælder for alle deres pakker.
Man skal selvfølgelig betale for kreditkort gebyrer og disse afhænger af hvilken betalingsløsning der benyttes. Dog sættes der en begrænsing på hvor meget du må sælge for årligt. Overskrider du denne grænse, skal du opgradere din pakke.
En anden egenskab der er værd at bemærke, er deres “Abandoned cart” funktion. Den er utrolig nem at sætte op og giver dig mulighed for at oprette op til 3 automatiseret emails, hvis en kunde har forladt din hjemmeside i sidste øjeblik uden at foretage et køb.
Andre webshop systemer tilbyder de samme funktioner, men de er ofte kompliceret. Det er en utrolig nem måde at generere en lille smule ekstra salg.
Fordele:
- Nogenlunde let at komme igang med
- Mere end 1 tema at vælge imellem (kun 7 gratis)
- Fast setup med flere valg end shopify
- Funktion der motiverer kunden til at afslutte salg
- Ingen ekstra gebyrer på salg
Ulemper:
- Månedligt abonnement (30$ og op)
- 7 gratis temaer, resten er meget dyrt
- Der skal betales for at tilføje services
Squarespace
Squarespace er det mest simple system du finder på denne liste. Grunden til at den får lov til at komme med, er dens brugervenlighed.
Her får man en fuld funktionsdygtig hjemmeside til nethandel, uden at man behøver at kende en eneste kode inden for webdesign. Systemet er henvendt til den lille forretning og kan drives hjemme fra soveværelset.
Det betyder selvfølgelig også, at der er masser af steder, hvor systemet ikke kan følge med i fht. konkurrerende løsninger.
Fordele:
- Til den meget lille virksomhed
- Overskueligt system
- Fast setup med få valg
- Mulighed for a lave sit eget brand
Ulemper:
- Er faldet tilbage på den
- Månedligt abonnement (23$)
- Fast hjemmeside design der ikke kan ændres
- Anbefaler dig hele tiden at ansætte en “pro”
- Der skal betales for at tilføje de mindste services
Magento
Magento er en platform der har eksisteret i næsten et årti. Det er formentlig et af det mest benyttet inden for større virksomheder der har nethandel.
Magentos Open Source-struktur gør platformen skalerbar. Hvis du forestiller dig at udvikle på din forretning i fremtiden, f.eks. tilbyde nye services, leveringsformer, prisberegninger, kundeløsninger eller noget helt andet så findes der plugins og moduler som har disse funktioner, ellers kan din Magento webshop kodes til at gøre det.
Dvs. at webshoppen kan skalere samtidig med, at din forretning vokser.
Det giver mening at benytte Magento, hvis man forventer at have et kæmpe lager og flere tusinde varer, for det kræver et system der er gearet til det.
Udviklerne bag systemet har igennem årene formået at udvikle en stabil platform. Ofte har man heller ikke alle varer på eget lager ved større hjemmesider til nethandel. Det er muligt at opsætte automatisk lagerføring med producenter og andre webshops.
Overordnet er det et anbefalelsesværdigt system til nethandel. Systemet som standard er stabilt, og kan integreres med et hav af ERP løsninger og PIM løsninger til at synkronisere og automatisere det arbejde som ligger i at drive en webshop. Du kan også læse dybere om Magento her.
Fordele:
- 100% ejerskab
- Alt kan laves i dette system
- Nyt og overskueligt layout i Magento 2
- Kan skalleres uendeligt
- Ideelt til de store virksomheder
- Høj sikkerhed
Ulemper:
- Skal bruge webudviklere til en ordentlig løsning
- Høj startudgift
- Du skal tage stilling til det meste ved udseende
WooCommerce
WordPress er et open source system, hvilket vil sige at enhver har mulighed for at udvikle nye plugins og extensions. Det er dermed brugere og udviklere over hele verden der skaber systemet.
Denne tilgang har skabt et af de mest populære CMS systemer nogensinde og er med til at give nærmest uendelig antal af muligheder.
Alt hvad der kan ændres i WordPress kan også ændres i WooCommerce, og man har adgang til flere tusinde forskellige temaer, eller man kan vælge at bygge et op fra bunden.
De fleste funktioner findes formentlig allerede som et plugin, men skulle man have brug for en funktion der er special tilpasset din webshop, findes der et hav af udviklere der står klar til at hjælpe.
Da WooCommerce skal køres igennem WordPress, får man desuden også alle fordelene ved at have en hjemmeside bygget op i WordPress. F.eks. er hele blog funktionen utrolig brugbar til at skabe mere trafik til din hjemmeside.
Når det kommer til betalingssystemer kan man også være sikker på, at den leverandør du har valgt, også understøtter WooCommerce.
Det er en af de mest populære systemer, så leder man efter plugins eller betalingssystemer, vil de stort set altid være tilgængelige til WooCommerce.
WooCommerce subcription
I WooCommerce er det desuden muligt at integrere abonnementsbetalinger. Dette gøres ved hjælp af et extension kaldet “WooCommerce Subscription”.
Hos webshoppen Undy er det den løsning man har valgt. De sælger underbukser på abonnement og varetager alle deres kunder igennem Woocommerce Subscription.
Fordele:
- Gratis
- Over 35.000 plugins der kan give dig det du skal bruge
- Kan skalleres
- Du kan selv designe udseendet helt efter ønsket
- Mest populære CMS i verden
Ulemper:
- Du skal sætte dig ind i hvordan du designer en hjemmeside
- Du skal forstå sammenspillet imellem plugins
- Tilkøb hvis du vil have meget lettere genveje
Konklusion
Har du planer om at drive en helt standard “hobby” webshop med helt ordinære funktioner, er det uden tvivl en god løsning at vælge enten Shopify eller BigCommerce.
Set i forhold til open source webshops, er brugervenligheden som admin en smule bedre, og det kræver ikke den store tekniske baggrund at styre webshoppen.
Man kan ikke komme uden om, at Magento er det mere stabile system, der bruges af de store webshops verden over, fordi at det er optimeret til at tilføje funktioner skræddersyet til virksomheden.
Men de fleste webshops vil aldrig have mere end 1000 produkter, og her er webshop med WooCommerce uden tvivl det bedste webshop system for dig der vel leve af din webshop og vokse med den løbende.
Har man ambitioner om at få en succesfuld forretning op at stå, vil man være begrænset af en “hosted” løsning.
Her er Magento eller WooCommerce et mere sikkert valg, vi kan hjælpe dig med begge.
Flyt din webshop fra Shopify
Vi har udarbejdet et værktøj der kan importere og eksportere i Shopify og kan hjælpe dig med at migrere din webshop over i en anden løsning, når shopify ikke længere er tilstrækkelig.