En del af:

Hvad er et plugin i WordPress?

WordPress er et Open Source System, hvilket vil sige at alle kan lave indhold til det, ved at bruge koden det er lavet i. På…


Læsetid: 2 minutter


WordPress er et Open Source System, hvilket vil sige at alle kan lave indhold til det, ved at bruge koden det er lavet i.

På denne måde kan udviklere lave alle mulige funktioner til WordPress hjemmesider, som du så kan vælge at tilføje til din hjemmeside, dette kaldes plugins.

WordPress plugin forklaret

Hvad betyder plugin?

Plugin betyder “At indsætte (en prop, en funktion, en fil osv.)” I tilfælde af WordPress, betyder det at indsætte en funktion som WordPress ikke kan som standard.

I bund og grund er WordPress bare et stykke digitalt papir. Man bruger så plugins til at lave papiret om til alt det vi kender en hjemmeside for.

Men også for at tilføje sikkerhed, hjælpemidler og funktioner.

Du bruger både plugins til WordPress og WooCommerce

WooCommerce er faktisk i sig selv et plugin. Det er dog et af de plugins der kan tilføjes flere plugins til, ligesom elementor.

Et plugin kan være mange ting

Et plugin kan være en port, det vil sige et “bindeled” fra et system til WordPress. Det kan f.eks. være danske Shipmondo, som har lavet et plugin, til at man kan sende pakker og meget mere, direkte i WordPress.

Faktisk er det bare en forbindelse til deres eget system, der så virker i WordPress. Det samme er det med de fleste mailsystemer og chat systemer.

Det kan være sikkerhed, altså at pluginnet tager ansvaret for at holde hackerforsøg ude og sætter et skjold op fra de meste almindelige hacker angreb.

Det kan være funktioner i WordPress, altså at kunne styre SEO, at kunne komprimere billeder, at gøre sidens hurtigere med forbedringer og at få flere design muligheder.

Kan du ikke få nok? – Så kan du læse mere i vores Guide til WordPress

Del dette:

Mere fra:

  • ChatGPT og AI i markedsføring

    Sådan bruger du GPT’s i din markedsføring

    Af: Jannick Jensen • 23/11/2023
    I en verden, hvor digital markedsføring bliver mere kompleks og konkurrencepræget, introducerer og fortæller vi om vores GPT: Wuo SEO og content rådgiver – en…
  • hvorfor blog

    Hvorfor har mange virksomheders hjemmesider blogs?

    Af: Jannick Jensen • 30/10/2023
    Du lægger måske ikke mærke til det, men mange hjemmesider har en blog og ofte lander du på faktisk på en blogside, når du søger…
  • Flytning af webshop, hvordan gør vi

    Flytning af webshop, hvordan gør vi?

    Af: John Nielsen • 27/10/2023
    Er nuværende webshop-system begrænset, ønskes nye funktioner eller er tiden bare løbet fra systemet, så er det nærliggende at kigge sig om efter et nyt…