En del af:

Hvad betyder NoFollow og DoFollow?

NoFollow (følg ikke) og DoFollow (følg) er betegnelser for en regel for, hvad en søgemaskine som Google, Bing osv. skal gøre med et link, når…


Læsetid: 4 minutter


NoFollow (følg ikke) og DoFollow (følg) er betegnelser for en regel for, hvad en søgemaskine som Google, Bing osv. skal gøre med et link, når de møder det på din side. Denne regel bliver sat på et link, som en del af HTML koden (rel=”nofollow”).

Det er et stempel af tillid eller manglen på samme. Du kan sætte et link til NoFollow, hvis du ikke ønsker, at den side får et “stamp of approval” (en tillidsstemme) fra din hjemmeside. Links er som standard DoFollow, altså at man har tillid til det, man linker til. Dette er også kaldet link juice.

Hvorfor bruger man NoFollow og DoFollow?

Det gør man for at tage stilling til sine links. Før i tiden var det vigtigt at sætte links til NoFollow, hvis det var en side, man ikke ville “give sin tillid” til så at sige. Nu til dags kan det faktisk være direkte skadende for ens egen rangering at have for mange NoFollow links.

Sider som f.eks. Krak tjener penge på at sælge medlemskaber, hvor links til en hjemmeside bliver DoFollow. Som standard er Kraks links nemlig NoFollow. De giver derfor ikke et tillidsstempel. Dog er det stadig en god idé at registrere ens hjemmeside i Krak som et firma og få NoFollow link. Det skaber trafik fra dem (referral) og er stadig et bevis på, at din hjemmeside findes andre steder på nettet og Google finder de her links og lægger dem i Google Search Console.

Ekstern Linkbuilding

Ekstern linkbuilding handler om at få links fra sider med høj trafik og gerne høj tillid (domain trust) på Google, der giver mening at linke til dig. Disse links hjælper rigtig meget med at få bedre placeringer i Google, da det som sagt er en tillidserklæring fra den side, og i Googles øjne et bevis på, at din side er relevant.

Der er dog den nylige tilføjelse, at Google vurderer om et link til din side er “ægte”. Før i tiden kunne man bare købe links fra registrer og sider med høj autoritet, der kunne handle om hvad som helst, hvilket mange SEO firmaer benyttede sig af, og nogle desværre stadig gør. Nu skal links komme fra sider, hvor det giver mening at komme fra, ellers kan det have negativ indflydelse.

Relevante links kan bl.a. komme fra nyhedsmedier, sider i din hjemmesides branche, sider med blogartikler eller forums der handler om din hjemmesides branche. Vær opmærksom på ikke at linke fra en engelsk side hen til din, hvis du ikke har engelsk sprog på din egen hjemmeside.

Tænk meget over, hvor din hjemmeside får sine links fra. Når du får tilbudt links af smarte SEO og marketing bureauer, så husk at spørge, hvor de links kommer fra, og få specifikke hjemmeside URLs for at se dem igennem og sikre dig at de relaterer til din hjemmesides branche og indhold.

Hvordan får jeg DoFollow links til min hjemmeside?

Først og fremmest anbefaler vi at du kontakter dine leverandører og samarbejdspartnere og beder dem om at linke til din hjemmeside. Eventuelt i bytte for links fra din til deres. Links skal helst være en del af en mindre tekst, der gør det relevant at linke til din side eller fra en side, hvor der linkes til flere samarbejdspartnere osv.

Herefter kan du kontakte hjemmesider, der skriver artikler om emner i din branche. Her kan du enten betale dem for en artikel med et DoFollow link til din hjemmeside eller du kan tilbyde at skrive en artikel for dem, om et emne eller rette en gammel outdatet side, hvor der er kommet ny viden eller information.

Links til din forside er fint, men links til en specifik side der er relevant for den tekst, der er omkring linket, er langt bedre.

Du kan også købe links fra bureauer, der sælger links. Her anbefaler vi virkelig at være påpasselig. Det er desværre den nye “fup” metode, som mange bruger til at få en løbende månedlig betaling for intet arbejde overhovedet, som nævnt under ekstern linkbuilding.

Skal links fra min side være DoFollow eller NoFollow?

Som udgangspunkt anbefaler vi ikke at lave links NoFollow fra sin side, med mindre siden man linker til har lav tillid eller man virkelig ikke ønsker at hjælpe dem.

Hvordan sætter jeg NoFollow og DoFollow på links i WordPress

Links er som standard DoFollow. Når du laver et link og vil have det skal være NoFollow, så tryk på avancerede indstillinger. Her kan du oftest vælge at et link skal være NoFollow.

Hvordan ser jeg sider, der linker til min hjemmeside?

Hvis du går ind i din Google Search Console og trykker i menuen på “Links” (ligger næsten i bunden), så kan du finde en oversigt over interne og eksterne links.

Kan jeg tjene penge på links fra min hjemmeside?

Hvis din hjemmeside har arbejdet sig til en høj tillid på Google (se E-E-A-T), så er links fra din hjemmeside attraktivt. Der er mange blogs og hjemmesider med artikler, der tjener penge på at linke til andre relevante sider eller får andre fordele for links. Hvis din hjemmeside arbejder meget med et emne, kan det være, at du kan tjene penge på at have den.

Kan du ikke få nok? – Så kan du læse mere i vores Guide til WordPress

Del dette:

Mere fra:

  • ChatGPT og AI i markedsføring

    Sådan bruger du GPT’s i din markedsføring

    Af: Jannick Jensen • 23/11/2023
    I en verden, hvor digital markedsføring bliver mere kompleks og konkurrencepræget, introducerer og fortæller vi om vores GPT: Wuo SEO og content rådgiver – en…
  • hvorfor blog

    Hvorfor har mange virksomheders hjemmesider blogs?

    Af: Jannick Jensen • 30/10/2023
    Du lægger måske ikke mærke til det, men mange hjemmesider har en blog og ofte lander du på faktisk på en blogside, når du søger…
  • Flytning af webshop, hvordan gør vi

    Flytning af webshop, hvordan gør vi?

    Af: John Nielsen • 27/10/2023
    Er nuværende webshop-system begrænset, ønskes nye funktioner eller er tiden bare løbet fra systemet, så er det nærliggende at kigge sig om efter et nyt…