En del af:

Guide til test af hastigheden på din hjemmeside.

Hastigheden på din hjemmeside har en større betydning end du måske går og tror. Det gælder både fra brugernes synsvinkel og når det kommer til…


Webto Avatar

Af:
Webto

Læsetid: 5 minutter


Hastigheden på din hjemmeside har en større betydning end du måske går og tror. Det gælder både fra brugernes synsvinkel og når det kommer til din placering på Google.

Hvis du ønsker at optimerer hastigheden på din hjemmeside, er der en lang række af værktøjer på nettet, som kan hjælpe med dette. Vi viser her nogle af de bedste løsninger, og fortæller også om hvorfor du skal optimere din hastighed.

Test hjemmesidefart her

Hvorfor skal man optimere hastigheden på ens hjemmeside?

Tilbage i 2010 begyndte Google at benytte hastigheden på ens hjemmeside som en faktor for rangeringen. Sidenhen er hastigheden som parameter kun fået en større betydning og her i 2022 har Google offentliggjort at det får meget større betydning.

Der er foretaget en lang række af studier der viser hvordan bounceraten og konverteringer også bliver betydeligt bedre, jo hurtigere hastigheden er. Ved at benytte sig af god teknisk SEO, er der faktisk en del du kan gøre, for at forbedre hastigheden på din hjemmeside.

Gode værktøjer til at teste din hjemmeside

Google stiller selv en masse værktøjer til rådighed for at give en indikation af hvor optimeret ens hjemmeside er. De har derfor udviklet PageSpeed Insights, der er et testprogram der kan give indblik i optimeringen for mobilversionen samt desktopversionen.

Kører man hjemmesiden igennem testen, vil der blive angivet en score fra 0 til 100 for både mobilversionen og desktopversionen. Ofte vil du sikkert have fået første indtryk af at hjemmesiden har hastighedsproblemer igennem Google Search Console.

Ofte er det sådan, at det kan være sværere at optimere mobilversionen i fht. desktopversionen. Det er dog vigtigere, da nogle webshops trafik fra mobil ligger 70-75%.

Når google kommer med resultatet giver den samtidig et indblik i de ting der kan optimeres for at forbedre hastigheden.

Da mange af tingene kan være en smule teknisk kompliceret er det en god idé at tage fat i en wordpress udvikler og gennemgå nogle af de forslag Google kommer med.

Få styr på hastigheden på din hjemmeside

Virker det for kompliceret? Eller vil du gerne have en professionel garanti for at din hjemmeside er hastighedsoptimeret?

Vi kan både stå for en hurtig og sikker hosting og analysere, samt udbedre faktorer der begrænser din hjemmesides fart.

Hvordan forbedrer jeg hastigheden på min hjemmeside?

Når din hjemmeside er langsom, er der tre hovedemner, som er grunden til dette, det er; Hjemmeside design, hosting og Teknisk SEO.

Din hjemmeside kan være opbygget af mange unødige bokse eller i et program der bruger rigtig meget kode. Nu mere kode, nu længere tid tager det at læse en side.

Din hosting er forskellig, alt afhængig af din servers kapacitet og den tilladte mænge data. Et billigt abonnement til f.eks. simply på omkring 100 kr. om året, er billigt, men det er der også en grund til. Der er meget lille kapacitet og du har sikkert oplevet at få en 5XX fejl imens du arbejder på siden.

En kraftigere hosting er lig med en hurtigere hjemmeside, til et hvis punkt. Herefter er der tale om den datamæssige håndtering af hjemmeside, som er et emne under teknisk SEO.

Det handler om billed- og videooptimering. Blandt andet at indsætte cache på hjemmesiden, som håndterer loadtiden for siden mere effektivt og kan pakke koden mere kompakt, så den læses hurtigere. 

Billeder og videoer er det der fylder mest og tager mest tid at loade på en hjemmeside, derfor er det vigtigt at have billeder i de letteste formater og forskyde hvornår de lades, så alt ikke skal ske på samme gang, dette gør din hjemmeside hurtigere at reagere. Herudover kan du bruge LazyLoad, til at bestemme hvilke billeder, der først skal loade senere og derfor gør siden hurtigere at gå ind på, for dine besøgende.

Andre værktøjer til at teste hastighed med

Udover Google eget værktøj findes der også en lang række andre løsninger. GTmetrix er en af de mest populære og kommer med gode indsigter i hvordan man kan optimere hastigheden.

Den kommer med en kort opsummering af resultaterne. Herefter er det muligt at dykke lidt længere ned i rapporten og læse mere om hvert enkelt foreslag.

Digitalt bureau - Wuo - blog

Husk: mobile enheder først

Op til 85% af besøgende på hjemmesider, kan komme fra mobile enheder, det gælder især for webshops. Derfor er det mest vigtigt at sikre sig at ens mobilside er så hurtig som muligt.

Det kan gøres ved at følge de råd vi har skrevet tidligere i artiklen, men derudover, er det en fordel at gemme de elementer der ikke er relevante for brugere på mobil.

På denne måde kan du sikre at mobile brugere ikke går væk fra din hjemmeside, på grund af at de skal scrolle en masse på siden. Gør mobil oplevelsen fyldestgørende, men hurtigere, da mobilbrugere ofte er hurtigere til at gøre et køb eller en konvertering og til at ombestemme sig, hvis der går for lang tid, i interaktionen med din hjemmeside.

Hosting kan påvirke din hjemmesides fart

Din hosting bestemmer også hvor hurtigt du kan sende din hjemmesides informationer til din kunde.

Din side kan være noget så optimeret, men hvis din hosting ikke er hurtig eller hvis den ikke er sikker, så straffes dette. Samt kunden kan være på deres egen dårlige forbindelse og helt give op på at benytte din side.

Wuo.dk kan stå for din hosting, vores hosting er sikker og hurtig og du har med os 100% dansk support, hvis du har spørgsmål.

Du er velkommen til at læse mere i nogle af vores andre blogindlæg

Del dette:

Mere fra:

  • ChatGPT og AI i markedsføring

    Sådan bruger du GPT’s i din markedsføring

    Af: Webto • 23/11/2023
    I en verden, hvor digital markedsføring bliver mere kompleks og konkurrencepræget, introducerer og fortæller vi om vores GPT: Wuo SEO og content rådgiver – en…
  • hvorfor blog

    Hvorfor har mange virksomheders hjemmesider blogs?

    Af: Webto • 30/10/2023
    Du lægger måske ikke mærke til det, men mange hjemmesider har en blog og ofte lander du på faktisk på en blogside, når du søger…
  • Flytning af webshop, hvordan gør vi

    Flytning af webshop, hvordan gør vi?

    Af: Webto • 27/10/2023
    Er nuværende webshop-system begrænset, ønskes nye funktioner eller er tiden bare løbet fra systemet, så er det nærliggende at kigge sig om efter et nyt…