MitID signering

Skal din platform skifte fra NemID til MitID.

Vi laver din integration til MitID, overgang til MitID og tilslutning via MitID Broker.

Hvad er en MitID Broker?

En MitID Broker er en mellemmand som skal øge sikkerheden bag MitID, så alle brugere der benytter MitID signering er i sikre hænder. Se det som et ekstra sikkerhedslag mellem dine brugere og MitID.

Hos Webto har vi et godt samarbejde med MitID Broker: Signaturgruppen, som er et selskab i Nets koncernen.

Signaturgruppen har fuldført MitID-certificering. De er derfor en certificeret Broker som vi benytter til at koble din ønskede platform sammen med MitID signering.

Alle former for signering.

Vi kan gøre det muligt for din platform at supportere MitID signering som er den eneste fremtidssikrede signeringstype.

Vi vil opsætte din platform, så den overholder de systemkrav til MitID som findes. Du kan derfor selv beslutte om din platform skal bruges primært til privat signering, erhvervs signering eller begge.

Alle former for signering af online dokumenter, eller logins vil supporteres af løsningen, lige fra enkelt signeringer – til sammenkoblet signering af flere brugere til ét dokument.

Hvordan installeres MitID?

I samarbejde med signaturgruppen har vi hos Webto udviklet en MitID integration og implementeringsløsning, som kommunikerer direkte med det MitID broker miljø, som stilles til rådighed af signaturgruppen.

På den måde, kan vi praktisk talt erstatte din Nem-ID løsning på din platform med en MitID løsning, der fungere som en direkte erstatning.

Hos Webto står vi for, at lave den fulde implementering af MitID til din platform.

Vi har mest erfaring med at implemtere MitID til TYPO3 CMS (Content management system) og vi laver også gerne komplette administrationssoftwarepakker i selv samme CMS.

Ofte stillede spørgsmål:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Alle NemID-brugere skal overgå til MitID senest den 31.oktober 2022.

Digitaliseringsstyrelsen har meldt ud, at man godt kan bruge NemID efter den 31. oktober 2022 og at det først udfases helt den 30. juni 2023.

Derfor kan det være en god ide at tilbyde begge løsninger et stykke tid endnu. Dvs. der på din signeringsløsning vil være både ”NemID” sammen med knapperne til ”MitID” og evt. ”Nøglefil”.

Vi kan oprette præcis det layout som du ønsker og implementere de signeringsløsninger som du ønsker, sammen med MitID.

Nets eID Broker leveres af Signaturgruppen. For at kunne tilbyde login med MitID i dine digitale tjenester, skal du tilslutte dig en MitID broker som den vi tilbyder i samarbejde med signaturgruppen. 

Nets eID Broker bygger ovenpå de gennemprøvede Nets Trust services samt NemID løsningerne fra Signaturgruppen som er funderet på 15 års ekspertise i digital signatur og NemID i Danmark.

Nets eID Broker understøtter med vores lange historik alle varianter og fuld forretningsfunktionalitet fra NemID, MitID og Nemlog-in3 projekterne, og sikrer jeres kunder de bedste løsninger igennem langsigtede partnerskaber og innovativ forretningsudvikling.

Én integration til alle de sikre brugeridentiteter jeres brugere har. Med én, Open ID Connect – baseret, integration til Nets eiD Broker kan I validere alle brugerne af jeres tjenester.Nets eID Broker understøtter NemID (DK), MitID (DK), BankID (NO), Buypass (NO), BankID (SE), Finnish BankID (FI), Finnish Trust Netswork (FI) m.fl.

Hvis din webplatform er rettet mod erhverv, så er det intet problem for os at optimere signering til dette format. Vores løsning er brugbar både til privat og erhverv signering.

Vi har også mulighed for at implementere MitID, samtidig med at Nem-ID signering og nøglefil signering beholder sin funktionalitet og sikkerhed.

Du tænker måske på hvorfor der SKAL bruges en Broker, som en slags mellemmand – og systemer ikke bare alle sammen hookes op direkte på MitID?

Svaret er at finde inde på digitaliseringsstyrelsen, som du kan læse her:

”I fremtiden kan man ikke tilslutte sig direkte til MitID. Alle tjenesteudbydere skal fremover tilsluttes MitID via opkobling til en broker. Broker-konceptet er blandt andet introduceret for at øge sikkerheden i MitID. Desuden er integrationen nemmere og mere statisk. Brokeren håndterer autentifikationsprocessen af slutbrugeren og udgør dermed et mellemlag mellem MitID-løsningen og tjenesteudbyderen.”

Taget fra:
digst.dk/it-loesninger/nemlog-in/om-loesningen/aendring-i-funktionaliteter/tilslutning-via-mitid-broker/

Vi hjælper dig gerne med at opsætte MitID på din platform. Vi guider dig igennem hele processen og har direkte kontakt til signaturgruppen sammen med dig.

Sådan kan du komme sikkert i mål med at få implementeret MitID på din platform, samtidig med at vi har dine ønsker i fokus.